Qigong

     Ce este QI GONG ?qi_gong

Qi este un termen chinezesc care se refera la orice tip de energie. Este un fel de forta vitala aflata la baza oricarui lucru din Univers. Gong se refera la efortul de a produce un efect, munca depusa pentru a obtine realizare concreta. Pe scurt, QiGong este deci modalitate dea  lucra cu energia.

     De ce QIGONG ?

     Qigong este practic o arta si o stiinta in acelasi timp, ce foloseste posturi si miscari Tarus2precise, tehnici de respiratie si chiar sunete pentru a curata, rafina, acumula, echilibra, energia Qi in interiorul minunii care este corpul nostru. De aici o vitalitate crescuta, o imbunatatire a starii de sanatate, capacitatea de a ii ajuta si pe altii sa se vindece, sau abilitati deosebite in arte martiale. De asemenea la nivele avansate putem discuta de implicatii spirituale ale practicii Qigong.

     Accentul la cursurile noastre este pus pe partea profilactica si medicala a tehnicilor de Qigong. Prin cultivarea si echilibrarea energiilor corpului, a mintii si respiratiei, vom observa o capacitate de adaptare mai buna la mediul inconjurator, la factorii de stress, la variatii bruste de temperatura, o intarire a sistemului imunitar. Stimularea generala a sanatatii, supletea acestuia vor creea un tonus deosebit, tineresc.

   Cine poate veni la cursuri ?

  • Varsta minima recomandata este de 16 ani, este nevoie de o minima maturizare a corpului. Nu exista limita superioara de varsta.
  • Poate veni oricine interesat de imbunatatirea starii sale de sanatate fizica si mentala, sau de prelungirea ei cat mai mult cu putinta
  • In cazul unor probleme majore de sanatate va rugam contactati-ne direct pentru a va putea da un sfat si nu ignorati sfaturile medicului.

  Cum trebuie sa fiu imbracat ?

  • Cel mai important este sa va simtiti bine la aceste cursuri, deci nu exista o anume tinuta. va recomandam ceva sportiv, lejer, confortabil. Pe jos sunt saltele, deci puteti ramine in picioarele goale sau in sosete.

   Ce vom invata la QIGong ?

Exista mai multe criterii de clasificare a practicilor interne de tip QI Gong, dupa provenienta, folosire, etc. Centrul nostru este axat mai ales pe forme taoiste de QiGong, in baduanjin_pitesticare dupa ce scopul terapeutic este atins, se poate progresa catre forme de practica spirituala si / sau martiala

  • Ba Duan Jin  – cele 8 nivele ale Brocartului, fondat de generalul Yue Fei (fondator si al Xing Yi-ului), un fel de purificare a meridianelor energetice, o revigorare energetica generala.
  • Yang Sheng (Qi) Gong este o forma relativ simpla de QiGong folosit mai ales ca sistem de reechilibrare energetica a corpului, si are foarte multe aplicatii de natura profilactica si teraputica. In China deja aceste forme sunt folosite pe scara larga in spitalele din Beijing. Aceste tehnici includ o relaxare activa simultana cu un proces de preceptie a traseelor energetice ale corpului si de deblocare a lor. Pe masura ce blocajele sunt indepartate si energia negativa, nefasta, este eliminata, o noua energie proaspata este introdusa in circuitul nostru interior. Se lucreaza pe principalele organe : rinichi, ficat, plamani, splina si inima. In functie de necesitatile fiecarei persoane vom aborda si metode specifice unor anumite afectiuni / organe cum ar fi cele pentru : diabet, afectiuni cardiace, probleme ale plamanilor, disfunctii ale rinichilor sau ficatului, afectiuni ale stomacului si intestinului, probleme de tensiune, si altele.
  • BAI HE Qi Gong – sunt de asemenea tehnici de inspiratie taoista, bazate pe baihe.pitestisupletea, relaxarea si gratia miscarilor cocorului alb. De remarcat aici posibilitatea antrenarii exploziei de energie, specifica artelor interne – Fa Jing.
  • WUDANG QiGong – sunt formele cele mai avansate de Qigong, care implica deja si utilizarea SHEN – a elementului spiritual prin meditatii specifice. (Metoda scolii Ling Po Ming, sub indrumarea lui Sifu Cha Li). Aici apar tehnicii de stocare mai mare de Qi, de emisia sa in exterior, posibilitatea vindecarii altora.

Unele dintre acestea au si aplicatii martiale, pe care le studiem cu caracter optional, mai ales pentru a testa eficacitea practicii interne si nu neaparat o eficacitate de tip martial (care mai presupune si o strategie / tactica de lupta). Oricum va exista permanent o a doua parte a sectiei noastre de scoli interne, dedicata practicii formelor martiale. Deci nu ezitati sa ne contactati.

    NOTA :

     Toate practicile noastre desi inspirate atat din sisteme taoiste si budiste, nu sunt abordate ca sistem religios ci doar un sistem terapeutic, de echilibrare fizica si psihica, de marirea sigurantei de sine prin forme de auto aparare – o parte integranta a culturii orientale.