Istoricul clubului

      Yamabushi Dojo Pitesti a fost infiintat de Sensei Cristian Laiber in 1993 cu o grupa de Ninjutsu Bujinkan si alta de Aikijutsu Takeda Ryu, functionand timp de 10 ani in cadrul Salii Progresul ( Sakura Dojo, al inimosului Sensei Babacov) din spatele Muzeului Judetean din Pitesti. De asemenea Sensei Laiber a predat o perioada Goju Ryu Karate in incinta Casei studentilor, dar in timp s-a reorientat catre Kenpo Kosho Shorei Ryu – un stil mai aproape de sursa reala, chinezeasca a Karate-ului si mai putin sportiv.

      Am inceput cu o grupa de Ninjutsu Bujinkan si una de Takeda Ryu Aikijutsu, mentorii nostrii fiind Sensei Dominique Thibault 7 Dan Ninjutsu si Shihan Roland Jean Maroteaux 8 Dan Aikijutsu Takeda Ryu, 5 Dan Iaido Takeda Ryu.

       Aici a fost nucleul de organizare al organizatiei Bujinkan Romania si practic aici s-au format toti instructorii de Bujinkan din tara, si nu numai … In continuare suntem vizitati periodic de instructori romani si straini dornici de perfectionare, de schimb de experienta.

     In timp, odata cu maturizarea practicantilor si cu cistigarea in experienta, s-au mai deschis sectia de Iaido / Batto Jutsu  – dedicata nobilei arte a sabiei japoneze si de asemenea o grupa de Scoli Interne Chinezesti – Taiji / Qigong cu un accent special pus pe latura terapeutica si profilactica a artelor martiale.

     2008 marcheaza o etapa de cotitura in istoria clubului odata cu prima vizita a lui Sensei Laiber in Japonia, invitat fiind la marea demonstratie aniversara de arte martiale din Kyoto, organizata de ziua Imparatului Japoniei, in prezenta Printului Hisashi Fushimi Jigo

Pentru amintiri si imagini vizitati pagina noastra foto.