Despre noi

BU - ideograma de la razboi ce se traduce de fapt prin ideea de a bloca orice conflict              Paradoxal poate, Artele Martiale sunt in realitate o cale a pacii si nu a violentei. Ele trebuie doar corect intelese si predate de persoane cu experienta. Ideograma ce desemneaza in orient conceptul de “martial” se traduce de fapt prin a impiedica conflictele, a impiedica violenta. De aici si motto-ul nostru – “Invatam sa ne luptam, pentru a nu mai avea nevoie de lupta”.

        Scopul fundamental al unei arte martiale traditionale este de a proteja persoana de orice agresiune, de a ajuta la neutralizarea agresiunii dovedind calm si intelepciune. Duse la un nivel superior de intelegere, acea agresiune poate fi orice problema ce ne afecteaza din viata de zi cu zi. Un raspuns violent sau agresiv este departe de a fi solutia. Intotdeauna se vor gasi adversari mai puternici si probleme ce ne pot depasi propriile forte. Aici artele martiale traditionale vin cu o strategie, testata si perfectionata timp de zeci de generatii, care sa asigure supravietuirea, sa asigure succesul, un maxim de cistig cu un efort minim. Esenta acestor strategii este supletea fizica, dar si cea mentala, capacitatea de a intelege, de a accepta, de a simti profund actul de agresiune, motivatia, omul din spatele sau si in final realitatea ce ne inconjoara.

        Artele martiale ofera insa si o alta perspectiva, oferind si o mai buna relatie cu interiorul nostru, o mai buna intelegere a noi insine ca personalitate, ajutandu-ne sa ne depasim propriile limitari si sa traim mai armonios. Chiar si bolile, afectiunile nu sunt decit dezechilibre, agresiuni catre interiorul noastru, de care de asemenea trebuie sa stim sa ne protejam. Astfel in cadrul Yamabushi Dojo Pitesti am simtit si nevoia unei sectii de studiu al disciplinelor interne chinezesti Taiji si Qigong unde accentul este pus pe terapeutic si profilaxic, prin tehnici de respiratie si forme de reechilibrare energetica.