Copii

AIKIDO – o arta martiala ideala pentru copii

     Aikido este una dintre cele mai nonviolente arte martiale japoneze ce s-a dovedit ideala pentru copii, prin dinamismul ei, intarirea rezistentei fizice a copilului, dezvoltarea reflexelor si nu in ultimul rind un minim de forta aplicata pe oase si incheieturi astfel incit cresterea naturala a copilului sa nu fie afectata in vre-un fel. De asemenea tehnicile de Aikijutsu se preteaza la a fi predate ca un joc incit micutii sa asimileze cit mai natural, fara sa se plictiseasca. Studii stiintifice au demonstrat, ca micutii care invata Aikido, au o mai buna capacitate de constientizare fizica si psihica, invatind in acelasi timp sa aiba rerspect si sa coopereze cu cei din jurul sau.

Cursul incepe cu exercitii de intindere, elasticizare a musculaturii si tendoanelor, exercitii de imbunatirea atentiei, a coordonarii motrice si a echilibrului. Caderi si rulari executate mai intii din pozitii aproape de sol, vor mari increderea copilului in tehnica si in fortele proprii. Este evident ca aceste abilitati de a cadea sunt extrem de utile in orice situatie, nu doar in cele de auto aparare.  Dupa ce se invata aceste tehnici de a ajunge la sol in absoluta siguranta, se trece incet la tehnici de iesiri din priza, la tehnici de aparare prin devierea atacului advers si asa mai departe…toate executate cu partener.

Nefiind o disciplina competitionala, accentul se pune mai ales pe un studiu reciproc in cadrul tehnicii pe o forma de lucru in echipa. De asemenea atmosfera este mai relaxata decit la formele sportive unde exista stresul concursurilor de diverse feluri, si unde orice incapacitate a copilului de la se clasa pe locuri fruntase lasa urme adinci uneori. Dupa 3-4 luni, copii avansati sunt incurajati sa le explice grupelor de copii nou veniti forme de baza pe care acum le stapinesc mai bine, ceea ce contribuie la cresterea increderii in sine, si la formarea de noi relatii si prietenii, bazate pe comunicare si intelegere.

Prin antrenament, copiii invata sa isi pastreze calmul in fata unei agresiuni si sa controleze situatia, conform principiilor armoniei AIKI. Astfel, cursurile noastre de arte martiale, pot deveni un mijloc puternic de a contribui la formarea unor caractere puternice, disciplinate si pline de incredere.

Sunteti bineveniti sa asistati la cursurile noastre, alaturi de copilul Dvs, si chiar primul antrenament este Gratuit!

       Daca vi se pare interesant, nu ezitati sa veniti la antrenamente, alaturi de copilul Dvs.!  Chiar nu este greu si in plus copilul va fi probabil mult mai implicat in ceea ce face, alaturi de Dvs.! In  afara de asta, atmosfera destinsa nu poate decat sa va relaxeze, sa uitati de stressul cotidian.