Ce este Kenjutsu

           KENJUTSU – arta luptei propriu zise cu sabia

      KENJUTSU – defineste lupta efectiva cu sabia deja scoasa. Se spune ca daca Iai-ul unei persoane este foarte bun, Kenjutsu devine inutil. In practica Kenjutsu se folosesc sabii de lemn – Bokken spre deosebire de Iaido unde o sabie de antrenament, metalica, cu teaca, este absolut necesara. In Kenjutsu apare contactul intre sabiile celor 2 parteneri de antrenament si in general se lucreaza mai mult cu partener, spre deosebire de Iaido. In scoala Takeda Ryu studiata in cadrul Yamabushi Dojo Pitesti,  practica Iaido este cea care pune bazele unor forme corecte, ce sunt apoi aplicate si testate prin Kenjutsu.  Strategii de atac si aparare, devierea lamei adversarului simultan cu atacarea lui, maxima eficienta a unghiurilor de taiere sunt acum studiate, mult mai realist decit in Iaido. La inceput viteza este foarte mica, si distantele sunt mai mari pentru a proteja practicantii debutanti, apoi viteza si fluiditatea cresc treptat.

La orice varsta !

         Atat IAIDO cat si KENJUTSU (lupta efectiva cu sabia) au marele avantaj de a putea fi practicate pana la virste foarte inaintate, solicitarea corpului este minima, totul se bazeza pe economie de miscare si un maxim de eficienta. Fiind o practica solitara, sansele de lovire sunt minime in Iaido. Chiar si in Kenjutsu exista accidente minore extrem de rar, pentru ca se lucreaza cu arme de lemn si impactul este mereu controlat.

 Practicanti din Bucuresti, Pitesti, Iasi si Constanta reuniti la seminarul de Iai si Kenjutsu condus de Osano Shihan, 8 Dan la Raiden Dojo Bucuresti , 29 – 31 iulie 2011.