Beneficii

       Antrenamentele regulate de arte martiale ofera o serie intreaga de avantaje si beneficii pe multiple planuri. 

Pe plan fizic constatam o suplete si flexibilitatea sporita a corpului, o rezistenta sporita la efort, anduranta mai mare si de asemenea  imbunatatirea reflexelor, a coordonarii motrice. Toate aceastea se vor reflecta si intr-o stare psihica mult mai buna!


La nivel mental artele martiale traditionale ofera elevului serios o confruntare constanta cu stari emotionale dar si atitudini, mai greu de recunoscut in viata de zi cu zi, din afara Dojo-ului de antrenament. Printre acestea, agresiunea, ego-ul excesiv, frica de confruntarea cu propriile limitari, teama de esec si altele. Toate aceste aspecte neproductive ale personalitatii pot fi constientizate treptat prin practica artelor martiale. Constientizarea este primul pas catre a le controla si pentru a dobandi un caracter cat mai echilibrat.

La nivel spiritual este vorba in primul rand de o pace interioara pe care artele martiale o aduc printr-o tehnica de detasare si de transformare a stress-ului in ceva constructiv si util. Artele martiale sunt un fel de homeopatie a violentei, tehnici aparent violente dar bine controlate si dozate. Capacitatea de concentrare creste, devenim mai atenti la micile detalii ce condimenteaza viata noastra de zi cu zi si care uneori pot fi cruciale. De asemeni,  prin disciplina pe care incet incet o auto impunem, invatam sa luam rapid decizii corecte, dezvoltand mult intuitia si spontaneitatea.