Arte Martiale

De ce Arte Martiale ?
     Traim intr-o lume care se misca din ce in ce mai repede, din ce in ce mai agresiva, si asta dincolo de agresiuni pur fizice. Stresul, oboseala, suprasolicitarea sunt probleme aproape cronice ale societatii moderne. Antrenamentele regulate de arte martiale ofera o serie intreaga de avantaje si beneficii pe multiple planuri. 

Pe plan fizic :

     In primul rand nu este nevoie de o conditie fizica perfecta pentru a practica artele martiale. Multi au impresia ca aceasta este necesara, veti constata o ameliorare gradata a conditiei fizice pe masura ce practicati. Artele martiale sunt si un bun exercitiu cardiovascular astfel ca pe linga o suplete sporita a corpului, vom constata si o rezistenta sporita la efort, o anduranta mai mare si de asemenea  imbunatatirea reflexelor, a coordonarii motrice. Toate aceastea se vor reflecta si intr-o stare psihica mult mai buna !

La nivel mental :

Artele martiale traditionale ofera elevului serios o confruntare constanta cu stari emotionale dar si atitudini, mai greu de recunoscut in viata de zi cu zi, din afara Dojo-ului de antrenament. Printre acestea, agresiunea, ego-ul excesiv, frica de confruntarea cu propriile limitari, teama de esec si altele. Toate aceste aspecte neproductive ale personalitatii pot fi constientizate treptat prin practica artelor martiale. Constientizarea este primul pas catre a le controla si pentru a dobandi un caracter cat mai echilibrat. Artele martiale cultiva de asemenea curajul, perseverenta, o judecata practica si o mai buna incredere si evaluare a fortelor proprii.

La nivel spiritual :

     Este vorba in primul rand de o pace interioara pe care artele martiale o aduc printr-o tehnica de detasare si de transformare a stresului in ceva constructiv si util. Artele martiale sunt un fel de homeopatie a violentei, tehnici aparent violente dar bine controlate si dozate. Capacitatea de concentrare creste, devenim mai atenti la micile detalii ce condimenteaza viata noastra de zi cu zi si care uneori pot fi cruciale. De asemeni, prin disciplina pe care incet incet o auto impunem, invatam sa luam rapid decizii corecte, dezvoltand mult intuitia si spontaneitatea.